Projekta apraksts

THERMOS projektā tiks izstrādātas energoapgādes sistēmas kartēšanas metodoloģijas, programmatūra, un saistītie modelēšanas rīki, kas  pašvaldībām (un citām institūcijām, ieinteresētajām pusēm) palīdzēs  plānot, attīstīt, paplašināt un laika un finansu ziņā efektīvāk uzlabot pilsētas un tās tuvākās apkārtnes siltumapgādes un dzesēšanas sistēmas.

Projekta ietvaros plānots nodrošināt vietējos lēmumu pieņēmējus ar iespēju vieglāk noteikt atbilstošās pilsētas vietas un trasējumus dažāda tipa siltumapgādes sistēmām  pēc iespējas ātrāk un precīzāk -  ar automātisko jautājumu palīdzību -  par iespējamo siltumapgādes sistēmas konfigurāciju un izmaksām.

Šī pieeja lielā mērā samazinās plānošanas izmaksas, paātrinās procesus, kas pašlaik tiek saistīti ar siltumapgādes sistēmu izbūvi un atjaunošanu (t.i. dažādu atkārtotu analīžu, priekš izpētes, tehniski - ekonomiskā pamatojuma  izstrāde dažādām izvēles iespējām un trasējumiem). Tas arī ļaus nacionālo un reģionālo plānošanu balstīt uz tiem pašiem augstas precizitātes siltumapgādes sistēmas datiem, uz kuriem balstīti vietējo projektu attīstības procesi.

Projekta mērķis
Projekta galvenās aktivitātes
Projekta budžets
Sadarbības partneri
Projektu finansē
Projekta mājaslapa

Saistītie jaunumi