Projekta apraksts

Apbūvēta vide ir atbildīga par ievērojamu daļu no mūsu enerģijas un resursu patēriņa: 50% no visiem iegūtajiem dabas resursiem, 30% no ūdens patēriņa, 40% no enerģijas patēriņa un 36% no siltumnīcefekta gāzu  emisijām ir saistīti ar būvniecības nozari. Eiropas Komisijas izstrādātā Renovācijas viļņa stratēģija nosaka mērķi līdz 2030.gada vismaz divkāršot renovācijas apjomu un sekot, lai renovācijas rezultātā tiktu panākta lielāka energoefektivitāte un resursu efektivitāte.

Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanai apbūvētā vidē FORTESIE projekts definē, ka tas ir sarežģīts process, kas prasa daudzlīmeņu iesaistīto pušu sadarbību

FORTESIE projekta laikā tiks īstenoti 8 atjaunošanas projekti, kas tiks pielāgoti konkrētu mērķa grupu vajadzībām. Renovācijas projektos tiks apvienoti mūsdienīgi būvniecības materiāli un tehnoloģiju komponentes (saliekamās fasādes, ēkā integrēti saules paneļi (BIPV), siltumsūkņi u.c.), inovatīvas digitālās tehnoloģijas mērījumu un pārbaužu veikšanai, kā arī pievilcīgi finansējuma modeļi (piemēram, līgumsaistības viedām izpildes garantijām, finansēšanas mehānismi, iesaistīšanās metodes, digitālā valūta -–“zaļie” eiro utt.), lai sekmētu  inženiertehnisko, iepirkuma un būvniecības līgumu ieviešanu.  FORTESIE projekta partnervalstīs realizēto renovācijas projektu pieredzi un rezultātus būs iespējams pārņemt un īstenot citās projekta valstīs. Īstenojot renovācijas projektus, tiks pētīta iespēja mainīt finansēšanas pieeju izmantojot Centrālās bankas digitālo valūtu, tiks izstrādātas rekomendācijas politikas plānošanas dokumentiem un finanšu mehānismiem, sagatavoti sadarbības biznesa modeļi, ņemot vērā visas ieinteresētās puses un ekonomiskos aspektus.

Projektā izveidotais tiešsaistes rīks piedāvās iespēju izvērtēt potenciālos renovācijas projektus.

Projekta mērķis
Projekta galvenās aktivitātes
Kontaktinformācija
Projekta budžets
Projektu finansē
Projekta mājaslapa

Saistītie jaunumi